Biskut terlalu keras
- Tepung yg digunekan terlalu 'kuat'
- Tepung terlalu byk..means telebih sukatan
- Adunan xcukup lemak-mknenye kurang butter / margerine
- Kandungan gule yg x betul
- Terlalu lame mixing
- x ckup cecair..cthnye telur..
- Biskut dibakar terlalu lame pd suhu yg rendah
Biskut terlalu berderai
- Terlalu byk gule
- Terlebih lemak..means korg terlebih margerine/butter
- xckup telur
- Kaedah membancuh yg xbrape betul..yg menyebabkan adunan x sekate..
Biskut terlalu kembang
- Suhu terlalu rendah
- xckup tepung
- Terlalu byk gule
- Terlalu byk cecair
- Loyang disapukan dgn terlalu byk minyak
Biskut xcukup kembang
- Suhu terlalu tggi
- xckup gule
- xckup cecair
- Sapuan minyak xsekate kt loyang
Biskut melekat di loyang
- Sapuan minyak xsekate kt loyang
- Terlalu byk gule
Ni la antara problem yg slalu kite hadapi kan..so,,to avoid sume ni,,,kne gunekan anggaran yg betul..
Sekian.. :)
No comments:
Post a Comment